הליך של גירושין כולל בחובו חתימה על הסכם גירושין. הסכם גירושין הינו מסמך אשר מפרט את כל ההסכמים בין בני הזוג אשר יהוו את הדרך של השניים בעתיד לאחר סיום ההליך של גירושין. המסמך של הסכם גירושין הינו מסמך ארוך ובו סעיפים רבים אשר כל אחד מהם הינו הסדר בין בני הזוג ושלושת הנושאים העיקריים הם: כסף, רכוש וילדים משותפים.
בנוגע לכסף ורכוש קודם יש לראות האם נכתב הסכם ממון בין בני הזוג- אם נחתם הסכם ממון אז אין צורך להתעכב על הסעיפים הללו בעת החתימה של הסכם גירושין ואם לא נחתם הסכם ממון בין בני הזוג אז יש לחלק את כל הרכוש המשותף אשר הצטבר בין בני הזוג על ידי משא ומתן בין השניים.
בכל מה שנוגע לילדים משותפים של בני הזוג המצב מעט מסתבך ומתחלק לתתי סעיפים של משמורת משותפת או חלקית, הסדרי ראיה, מזונות ועוד ואותם גם כן מחליטים באמצעות ישיבה עם שני הצדדים אך ישנם חוקים המפורטים בחוק אשר תפקידם הוא להעמיד את טובתו של הילד במרכז ושהוא לא יפגע בכל התהליך ולאחריו.
לעיתים, המצב בין בני הזוג מאוד קשה עד כדי כך שהם לא מצליחים לשבת באותו חדר ולהגיע להסכמות בנוגע לחתימה על הסכם גירושין או שכל בירור מגיע לויכוח ולחוסר הסכמה אזי פונים אל שופט של בית המשפט לענייני משפחה.
שופט של בית המשפט לענייני משפחה סמכותו היא להכריע בכל מה שקשור לתחום של דיני משפחה כמו גם לבית הדין הרבני, אך אין הסמכות לשופט של בית המשפט לענייני משפחה לעסוק בענייני גירושין ונישואין, כי רק לבית הדין הרבני קיימת סמכות ייחודית.
במצב זה שני הצדדים צריכים להבין כי מה שהשופט יחליט בעת הדין בבית המשפט כך יהיה הסידור בין השניים ותמיד עדיף להגיע להסכמה ללא התערבות חיצונית של בית המשפט לענייני משפחה, אלא רק עם עורכי הדין של שני הצדדים. לאחר חתימה על הסכם גירושין ניתן לערער על חלק מן הסעיפים, אך עניין זה דורש ראיות רבות שיתמכו בסיבת שינוי המצב הקיים.
אלי גולדמן